RIJLESSEN

Alles over de de lesmethode van Peltenburg Rijopleidingen.

Wist je dat......

Je niet hoeft te wachten tot je 18 jaar bent? Met 16,5 jaar mag je starten met rijlessen. Op de dag dat je je zeventiende verjaardag viert, kun je rijexamen doen. Tot je achttiende levensjaar mag je alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Door deze mogelijkheid kan je al vroeg rijervaring opdoen, waar je dan als je eenmaal 18 jaar bent en alleen de weg op mag veel profijt van zal hebben.

 

 

Wat houdt een proefles in?

Wanneer je besluit met autorijlessen te beginnen, kan je je aanmelden voor de gratis proefles. Ik sta dan op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Hier begint je proefles. In deze les maak je kennis met mij en bespreken we samen je wensen en de mogelijkheden. Ook kun je alvast een beetje wennen aan de auto.

Wanneer je besluit je rijopleiding te volgen bij Peltenburg Rijopleidingen ontvang je een lesovereenkomst. Hierop worden de wensen en de mogelijkheden voor wat betreft het lessen maar ook de manier van betalen genoteerd (eventueel samen met je ouders. Vind het belangrijk dat ook zij weten bij wie hun zoon/dochter rijlessen volgt) Betalen in termijnen is geen probleem. We spreken een startdatum af en kunnen beginnen. Een rijles duurt 60 minuten. Wil je vanaf je werk, school of een station in de nabije omgeving worden opgehaald is dat uiteraard in overleg mogelijk. Ik adviseer je zo snel mogelijk je Theorie te gaan halen. Je hebt immers de kennis nodig voor het rijden en ik kan pas een examen boeken als je dit Theorie examen in de pocket hebt. Na het behalen van je Theorie examen is het mogelijk meerdere lessen aan elkaar te koppelen, of meerder malen per week te lessen. Ik begrijp dat autorijlessen niet goedkoop zijn, daarom bied ik de mogelijkheid tot het betalen in termijnen. Er wel vanuit gaande dat wanneer je afrijdt en slaagt alle gelden zijn voldaan.

 

Hoe gaat een les in zijn werk?

De Rij-procedure B (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het “nieuwe rijden”. Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek. Hierbij gebruiken wij als hulpmiddel de instructiekaart. Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manoeuvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.

 

LET OP! Vanaf 1 april 2025 worden er geen TTT Toetsen meer afgenomen. De regering en het CBR hebben dit besluit genomen. Dit om de ontstane wachtlijsten (momenteel 5 maanden) voor het afrijden in te lopen. 

Deze maatregel wordt door alle rijscholen betreurd. Dit is namelijk een goede generale repetitie voor het Praktijkexamen.