2ToDrive

Sinds 1 november 2011 is 2todrive van start gegaan. Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden, kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen!

2todrive

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd dat dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. Bovendien heeft het in Duitsland geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Begeleiders

De begeleiders moeten minimaal 27 jaar zijn en tenminste 5 jaar hun rijbewijs hebben. Daarnaast moet vermeld staan op de begeleiderspas die je kunt aanvragen op 2todrive.nl Zij dienen dan tevens in het bezit te zijn van een begeleiderspas waarop maximaal 5 namen staan vermeld van begeleiders waarvan er altijd een persoon van deze pas naast de bestuurder van de auto zit.

Voorbeeld

begeleiderspas 2todrive