Lessen bij Peltenburg

Proefles

Wanneer je besluit met autorijles te beginnen, sta ik op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Vanaf daar begint je proefles.

In deze les maak je kennis met mij en bespreken we samen je wensen en mogelijkheden. Ook kan je alvast een beetje wennen aan de auto. Wanneer je besluit je rijopleiding te volgen bij Peltenburg Rijopleidingen ontvang je een lesovereenkomst met Algemene Voorwaarden. Hierop worden de wensen en de mogelijkheden voor wat betreft het lessen maar ook de manier van betalen vastgelegd. De rijopleiding wordt door mij persoonlijk verzorgd. Het is dus nooit een verrassing wie je komt ophalen. In overleg met mij bepaal je hoe vaak je rijles wilt nemen. Een rijles duurt 60 minuten maar het is ook mogelijk om meerdere lessen aan elkaar te koppelen, of meerdere malen per week te lessen. Ik rij ook in de avonden en op zaterdagochtend.

De lesmethode

De Rij-procedure B (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het "nieuwe rijden". Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek. Hierbij gebruikt de instructeur als hulpmiddel de instructiekaart. Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manoeuvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.
Na tweederde van de rijopleiding kun je een Tussen Tijdse Toets (TTT) bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. In de TTT worden de vorderingen beoordeeld door een examinator van het CBR. Over de TTT lees je meer in de rubriek Tussen Tijdse Toets.

Versnelde rijopleiding

Indien de planning het toelaat, is het mogelijk om een versnelde rijopleiding in circa 6 weken te volgen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je al in het bezit bent van het Theorie certificaat en de tijd hebt om minimaal 3 x per week in blokken van 3 uur te lessen.